Llibres rebuts 2021
La Biblioteca del Kraken
Llibres rebuts 2022
Si desitgeu que una obra sigui ressenyada a La Biblioteca del Kraken, contacteu a través del següent correu electrònic:
eloikraken@hotmail.com

Aquests són els llibres i revistes rebuts al 2022. Vegeu també els llibres rebuts al
2006
, 2007, 2008, 2009, 2010 ,2011, 2012,2013, 2014, 2015, 2016, 2017 , 2018 ,2019 ,2020 i 2021




Terry Pratchett:
una vida amb notes a peu de pàgina

(2002)

Rob Wilkins
Mai Més Llibres
Refugi A'tuin
(2022)

Gentilesa de:


Mai Més llibres

Compra

CONTRAPORTADA

Retrat profundament emotiu i personal de la vida extraordinària de sir Terry Pratchett, escrit amb un coneixement de causa incomparable i ple d’anècdotes divertides, aquesta és l’única biografia oficial d’un dels millors autors de la nostra època.

Abans de la seva mort massa precoç, en Terry escrivia unes memòries: la història d’un noi de sis anys al qual un professor va dir que mai no arribaria enlloc, i que es va passar la resta de la seva vida demostrant-li que s’havia equivocat. Perquè en Terry va viure una vida plena de gestes increïbles: convertir-se en un dels autors més venuts i estimats de la Gran Bretanya, guanyar la prestigiosa Medalla Carnegie i rebre el títol de cavaller.

Ara, el llibre que en Terry tristament no va poder acabar, l’ha escrit Rob Wilkins, el seu antic assistent, amic i ara marmessor del llegat literari Pratchett. Aprofitant els seus records extensíssims, juntament amb els de la família, amics i col·legues de l’autor, Rob ens revela una imatge sencera de la vida d’en Terry: des de la infantesa fins a la seva astoradora carrera literària, i com es va trobar i enfrontar a la «tocadeta de collons» de la malaltia d’Alzheimer.

     


Imago
(1989)

Octavia E. Butler
Mai Més Llibres
Refugi 67
(2022)

Gentilesa de:


Mai Més llibres

Compra
CONTRAPORTADA

Els humans i els oankali s’han estat aparellant des que els alienígenes van arribar per primera vegada a la Terra per rescatar els pocs supervivents d’una guerra nuclear aniquiladora. Els oankali van començar un projecte de cria massiu, guiat pels ooloi, amb l’esperança de crear una raça interestel·lar perfecta. Se suposa que Jodahs és només un híbrid més d’humà i oankali, però quan comença la seva transformació cap a l’edat adulta veu que s’està convertint en ooloi, el primer nascut d’una mare humana. Jodahs desenvolupa la capacitat de canviar de forma, manipular la matèria i curar o crear malalties a voluntat. Si aquest jove espantat és capaç de dominar la seva nova identitat, podria ser el salvador del que queda de la humanitat. O, si no té cura, podria convertir-se en una plaga que destruirà aquesta nova raça d’una vegada per totes.

Octavia E. Butler és una de les autores més reivindicatives i celebrades de la ciència-ficció. Gràcies al seu estil directe i concís, ben aviat t’endinsaràs en els racons més foscos de la condició humana. Apropa’t a la seva obra i descobreix, a través de Lilith, Akin i Jodahs, quin futur espera a la humanitat.

.



 

 


La paràbola del sembrador
(2021)

Damian Duffy i
John Jennings

Mai Més Llibres
Còmic
(2022)

Gentilesa de:


Mai Més llibres

Compra
CONTRAPORTADA

Per poder aixecar-se de les seves pròpies cendres
un fènix primer ha de cremar-se

L’any 2024, els Estats Units trontollen, a punt de caure a l’abisme de la bogeria. El país pateix desastres ambientals desbocats, crisis econòmiques i caos social.

Lauren Olamina, de quinze anys, la filla d’un predicador que viu a Los Angeles, està protegida del perill pels murs de la seva comunitat. Tot i això, el seu món segueix el dictat de la por, i ella pateix hiperempatia: sent el dolor físic de la gent que l’envolta com si fos propi.

Per acabar-ho de complicar tot, en oposició a les prèdiques baptistes del seu pare, Lauren està desenvolupant la seva pròpia religió, Llavors de la Terra. Quan la seva comunitat és destruïda, i la seva família assassinada, Lauren viatja cap al nord per provar de trobar seguretat, i per escampar el seu nou sistema de creences amb aquestes paraules com a fonament:

TOT EL QUE TOQUES HO CANVIES.
TOT EL QUE CANVIES ET CANVIA.
L’ÚNICA VERITAT PERDURABLE ÉS EL CANVI.
DÉU ÉS EL CANVI.

.



 



Avió en vol ras
Low-Flying Aircraft and other Stories
(1976)

J. G. Ballard
Laertes
(2022)

Gentilesa de:


Laertes

Compra
CONTRAPORTADA

Ballard amb aquestes nou relats, un d’ells ambientat a l’Empordà, aconsegueix atrapar al lector gràcies als seus dots inventius, que es conjuguen a la perfecció amb una lúcida observació. La seva prosa, de controlada intel·ligencia, aconsegueix crear un quadre genuí i inoblidable que impulsa a la lectura compulsiva de qualsevol que senti un mínim de curiositat sobre l’accidentat camí que ens dirigeix a un possible futur.

 


Arcana Sectarium
(2022)

Diversos autors
Apache Libros
(2022)

Gentilesa de:


Els autors

Compra
CONTRAPORTADA

Los relatos que forman parte de esta antología, Arcana Sectarium, tienen como hilo conductor la idea de los grupos iniciáticos, los liderazgos oscuros, los cultos y las sectas. Los autores no solo han utilizado el terror, también encontraréis relatos de fantasía oscura, fantasías épica y urbana, ciencia ficción soft y hard, historias apocalípticas, extraterrestres, género negro, dosis geniales de humor y bizarro, poesía en prosa, guiños insospechados y afilados giros metaliterarios. Así, este volumen, es una interesante y variada panorámica de historias contadas por nuevas voces, que retratan y ejemplifican la diversidad de temas que conforman la ciencia ficción, fantasía y terror actuales: el concepto de libertad, la conciencia y la autoconciencia, la igualdad, el poder y la responsabilidad, la muerte, el medio ambiente, la ecología, la maternidad, el paso del tiempo, la crítica a la sociedad actual...Les damos la bienvenida a Arcana Sectarium. 

.



 




El mar de la tranquil·litat
Sea of Tranquility
(2022)


Emily St. John
Mandel
Chronos
Voyager, 5
(2021)

Gentilesa de:


Chronos

Compra
CONTRAPORTADA

L’escriptora canadenca autora de Station Eleven torna a abraçar la ciència-ficció amb una novel·la sobre viatges en el temps, un text lluminós i suggerent que ha captivat el mateix Barack Obama.

Poden un grapat de personatges que viuen separats per cinc segles estar lligats per una anomalia en l’espaitemps? Emily St. John Mandel planteja amb la seva prosa senzilla i poètica un escenari que barreja la Colúmbia Britànica de principis del s. XX, el planeta Terra en plena pandèmia i les llunyanes colònies espacials.

 


L'home
del castell

The Man in the
High Castle
(1962)

Philip K. Dick
Kalandraka
Faktoria K
(2022)

Gentilesa de:


Kalandraka

Compra
CONTRAPORTADA

El 1962 l’esvàstica oneja a Nova York. L’esclavitud torna a ser legal i els pocs jueus que encara sobreviuen s’amaguen sota noms falsos. Tot perquè uns vint anys abans els Aliats van perdre la guerra i ara estan ocupats per l’Alemanya nazi i l’Imperi del Japó. L’“I Ching” o “El llibre dels canvis” s’ha convertit en el nou horòscop que tots consulten i, entre els qui tracten de resistir circula un altre llibre, “La llagosta s’engreixa”, que proposa un món alternatiu en què els Aliats haurien guanyat la guerra el 1945. Aquesta imaginativa i esquinçadora ucronia, publicada el 1962, va ser guanyadora d’un premi Hugo, i va suposar la consagració de Philip K. Dick com un renovador del gènere de la ciència-ficció, al mateix temps que va trencar la barrera entre aquest gènere i la novel·la filosòfica.



Compte! Conté contes!
(2022)

Ivan Ledesma
Mai Més Llibres
Nüwa, 14
(2022)

Gentilesa de:


Mai Més llibres

Compra
CONTRAPORTADA

La pluja ha desaparegut, La pluja ha desaparegut, els rius s’han assecat i l’aigua potable és tan escassa que només la tecnologia i el comerç permeten la supervivència d’algunes comunitats humanes  

La Vall és el baluard dels productors d’aigua, que la venen a la Plana, ciutat d’experts a gestionar la sequedat. A l’horitzó, hi ha el mar prohibit i el massís de les Roques,on la deessa Liliana viu entre fonts cristal·lines que no paren de brollar. O això creuen els planencs assedegats que volen arribar-hi creuant els erms de la Bretxa, d’on ningú no torna mai. Un dia, que comença amb una tempesta de pols, els planencs, que no l’han vist córrer mai, s’han  d’enfrontar a una massa incomprensible d’aigua que trencarà l’equilibri precari entre les dues ciutats i els durà a una emigració que no creien possible. 

.



 

 


Psalm per als construïts en
Terres Salvatges

A Psalm for
the Wild-Built

(2021)

Becky Chambers
Mai més Llibres
Nüwa, 15
(2022)

Gentilesa de:


Mai Més llibres

Compra
CONTRAPORTADA

Fa segles que els robots de Panga van adquirir consciència de si mateixos i van abandonar les eines; segles que van anar-se’n, massivament, a vagar per les Terres Salvatges, sense ser vistos mai més; segles que el seu record es va esvair entre el mite i la llegenda urbana.

Un dia, la vida d’uni mongi del te es capgira amb l’arribada d’un robot, que és allà per fer honor a l’antiga promesa de comprovar què feia la humanitat. El robot no pot tornar fins a haver contestat la pregunta de «què necessiten els humans?».
Però la resposta d’aquesta pregunta depèn de la persona a qui es faci, i de com es faci.

Hauran de fer-se un tip de preguntar.

La nova sèrie de Becky Chambers es pregunta: en un món en què la gentté el que vol, és important tenir més?

1r llibre de Mongi i Robot



 



El dia de
l'esquerda

(2021)

El dia de
l'esquerda
La Galera
(2021)

Gentilesa de:


La Galera

Compra
CONTRAPORTADA

L'amistat és la força que et calma quan la vida s'esquerda.

En Lluci reuneix els seus amics per explicar-los que aviat marxarà del poble. De sobte, un terratrèmol fa trontollar els seus plans i tot el planeta: del centre de la Terra en surt una noia misteriosa que canviarà les seves vides per sempre més.

Fenòmens sorprenents. Éssers al·lucinants. Un grup d'adolescents i un secret dels seus pares que els capgira el món tal i com el coneixen. El futur els demana que formin part d'aquest aventura.

Quan la Terra es mou, és senyal que el món està a punt de canviar...

Mar Bosch, una de les veus emergents més interessants dels últims anys, fa amb El dia de l'esquerda la seva primera incursió en la novel·la juvenil.

 


Fundació
Fundation

(1951)

Isaac Asimov
Duna Llibres
(2022)

Gentilesa de:


Duna Llibres

Compra
CONTRAPORTADA

L’Imperi Galàctic s’ha expandit i consolidat al llarg de 12.000 anys, de manera que ningú pot sospitar que el cor d’aquest pròsper sistema està podrit. Ningú tret del psicohistoriador Hari Sheldon, que ha utilitzat la seva nova ciència per predir un futur terrible. Exiliat al desolat planeta Términus, Seldon estableix una colònia amb les ments més brillants de l’Imperi, una Fundació que té la clau per canviar el destí de la galàxia. Tanmateix, l’agonia de l’Imperi portarà nous enemics a la Fundació, que es veurà amenaçada abans fins i tot de començar la seva tasca.

La sèrie de La Fundació és una obra mestra icònica d’Asimov. Amb el teló de fons d’un Imperi Galàctic en decadència, la història de Hari Seldon és un testimoni clar de l’extraordinària imaginació que va donar forma a la ciència ficció moderna.



 



Alexandria
(2022)

APaul Kigsnorth
Amsterdam Llibres
(2022)

Gentilesa de:
Ara Llibres

Comprar
CONTRAPORTADA

Un retrat desafiant i visionari de les contradiccions de l'ànima humana que ens han encaminat cap al desastre ecològic.
Una comunitat reduïda de dones i homes habiten els paratges pantanosos que temps enrere formaven Anglaterra. Són probablement els darrers supervivents de la civilització. Oculta entre els boscos, una criatura els sotja; un ésser que els oferirà una salvació que és alhora una amenaça contra tot allò en què creuen: un lloc anomenat Alexandria.
D'una potència lírica extraordinària, Paul Kingsnorth imagina un futur després del desastre ecològic i basteix una èpica de ressonàncies mítiques que explora els dilemes elementals de la condició humana: la comunitat versus l'individu, l'instint versus la raó, la natura versus el llenguatge, i la pregunta sobre on cal orientar els nostres anhels, cap al present o cap al futur.

 


Nascuts per
ser breus

(2020)

Toni Mata
La Galera
(2022)

Gentilesa de:


La Galera

Compra
CONTRAPORTADA

I si l'única manera de controlar la sobrepoblació mundial fos llaurar suburbis sencers, habitants inclosos?

Al cel, un comptador indica que la població mundial està a punt d'arribar al seu límit, els 10.000 milions. Tothom treballa de pressa perquè saben que el suburbi menys productiu serà llaurat de dalt a baix. Tothom serà anihilat.

L'única manera de fugir per sempre de la llaurada i deixar de ser un Breu és convertir-se en un Etern i entrar a Ciutat Eterna, on es pot perllongar la vida indefinidament injectant-te una cura.

En Hunter creu que ha trobat una escletxa per resistir les llaurades i infiltrar-se a la ciutat, tot destruint un sistema que els condemna a ser esclaus o adob.

Nascuts per ser Breus és una distopia que ens situa en una societat cruel però reconeixible. Una història coral on els personatges s'han d'enfrontar a dilemes morals que els posaran a prova. Podran canviar el món o els passarà pel damunt?

Premi Joaquim Ruyra 2019



Diatomea
(2022)

Núria Perpinyà
La Magrana
(2022)

Gentilesa de:


La Magrana

Compra
CONTRAPORTADA

Som al segle XXIII. S'han acabat les guerres i el menjar tradicional, els robots formen part de la família i tots els polítics són dones. Una societat gairebé perfecta, si no fos per les contínues i devastadores inundacions que assolen la Terra. El Bekele Jenklin, un físic víctima del canvi climàtic, proposa una solució radical: suprimir els mars i els núvols. La humanitat té dret a defensar-se de les agressions de la natura. Acabarà essent acceptada la seva idea demencial i demagògica?

Diatomea és una novel·la plena d'imaginació, intriga i aventura en què Núria Perpinyà fa un nou gir en la seva carrera brillant i, en una original aposta per la literatura fantàstica, ens descobreix un món que podria ser el nostre: amb empresaris corruptes, polítics populistes, científics il·luminats i uns resistents que, com la Fronei, lluiten pels oceans entre la tristor i l'esperança, per tal que el planeta continuï essent profundament blau.

«Cau una gota... i una altra... i una altra... Plou dins de casa i dins de mi. Gota, silenci, gota, silenci. Tot s'enfonsa dins una lletania que no calla. Res no em protegeix. Soc a mercè de la mala sort i de la natura més odiosa. Caminem per les habitacions convertides en piscines d'un pam d'alçada; aquesta nit o demà pot pujar més...».

 


Mare
(2022)

Isabel del Río

Specula
(2022)

Gentilesa de:
Spècula

Comprar
CONTRAPORTADA

Per a garantir la supervivència com a espècie, la humanitat es va veure impel·lida a abandonar la Terra i viure en càpsules minúscules; fugint de la catàstrofe només nens amb un adult que els acompanyés. Una mare.

Una mare que viu a una de les càpsules, atrapada amb un fill adolescent, que no veu el moment que el reclutin i així fugir de la tancada. Una mare-escriptora, amb un nen petit, que és la mare del nen i també de les realitats que escriu. I, finalment, la Mare en majúscules, creadora de la vida i la mort.

Entre els gèneres fantàstics, la ciència ficció i el terror, Mare és una odissea espacial amb un rerefons filosòfic que juga amb els mites cíclics de les primeres civilitzacions, així com amb el concepte del temps i la teoria de les dimensions múltiples.



Medusa
(2022)

Pepa Mayo
Marli Brosgen
Milner
(2022)

Gentilesa de:


Marlin Brosgen

Compra
CONTRAPORTADA

Fa segles que la Terra s’ha convertit en un glacial envaït per meduses gegantines, on els humans s’amaguen a l’interior de les muntanyes per sobreviure.

En Makena, un jove de vint anys, tècnic en biorobòtica i optogenètica, viatja des de l’anell orbital fins a la colònia Tacomic per ocupar una plaça de científic i treballar en allò que més li agrada: els sentiments i la seva aplicació en cervells impresos en 3D. El jove també s’allista en la formació Delta Arrow, un grup de ciutadans que, juntament amb diversos biobots, surt a l’exterior per encarregar-se de la reforestació i de la vigilància del búnquer Tao Tacomic, també anomenat l’Arca de Noè. El primer dia que en Makena acudeix a la formació Delta Arrow s’enamora de Nomura. Però els biobots base com Nomura només tenen implantats sentiments primaris, per sobreviure i protegir els humans: no poden estimar.

En Makena està frustrat, Nomura li correspon amb submissió, però no sent res per ell. I la idea d’aprofitar els seus coneixements per implantar-li l’amor al cervell 3D agafa cada cop més força. Els seus amics Joe i Devin i el biobot Enzo li ajudaran, però l’atac d’una horda de meduses gegants a la colònia ho canviarà tot.

Endinsa’t en aquesta distopia plena d’aventura, tecnologia, meduses extraterrestres i molts, molts sentiments.

.



 

 


Lo fàstic 1
(2022)

Càfila Àcrata i
Hermètica Catalanesca

Phatosformel

Gentilesa de:
Phatosformel

CONTRAPORTADA

 



M de Monstre
M is for Monster

(2022)

Talia Dutton
Mai Més Llibres
(2022)

Gentilesa de:


Mai Més llibres

Compra
CONTRAPORTADA

Una científica intenta ressuscitar la seva germana petita amb uns resultats inesperats en aquesta novel·la gràfica inspirada en Frankenstein sobre fantasmes, identitat i família.

Quan la Maura, la germana petita de la doctora Frances Ai, va morir en un accident tràgic fa sis mesos, la Frances va jurar que la reviuria. Tanmateix, la criatura que s’aixeca a la taula d’autòpsies clarament no és la Maura. De fet, aquesta noia, que tria el nom d’M, no recorda res sobre la vida de la Maura. Malgrat això, la Frances espera que l’M segueixi el mateix camí que la Maura —entrar a la universitat per convertir-se en científica— i continuar els projectes que la Maura i ella havien compartit. Esperant poder recuperar els records de la Maura, la Frances intenta rodejar l’M de tot el que queda del passat de la Maura, però l’M no vol saber res dels intents de la Frances per intentar que es converteixi en una cosa que no és.

Per poder afrontar el futur, tant la Frances com l’M hauran d’aprendre a escoltar-se l’una a l’altra i deixar marxar la Maura d’una vegada per totes. La novel·la gràfica debut de la Talia Dutton, M de Monstre, dona una visió acurada sobre el que significa viure sota les expectatives que t’imposen els altres, i també tu mateix.

.



 

 


La muntanya
líquida

(2022)

Mercè Falcó
Mai Més Llibres
Nüwa, 13
(2022)

Gentilesa de:


Mai Més llibres

Compra
CONTRAPORTADA

La pluja ha desaparegut, La pluja ha desaparegut, els rius s’han assecat i l’aigua potable és tan escassa que només la tecnologia i el comerç permeten la supervivència d’algunes comunitats humanes  

La Vall és el baluard dels productors d’aigua, que la venen a la Plana, ciutat d’experts a gestionar la sequedat. A l’horitzó, hi ha el mar prohibit i el massís de les Roques,on la deessa Liliana viu entre fonts cristal·lines que no paren de brollar. O això creuen els planencs assedegats que volen arribar-hi creuant els erms de la Bretxa, d’on ningú no torna mai. Un dia, que comença amb una tempesta de pols, els planencs, que no l’han vist córrer mai, s’han  d’enfrontar a una massa incomprensible d’aigua que trencarà l’equilibri precari entre les dues ciutats i els durà a una emigració que no creien possible. 

.



 



Legió
Legion
(1983)


William Peter Blatty

Obscura Editorial
(2022)

Gentilesa de:
Obscura Editorial

Comprar
CONTRAPORTADA

Després d’haver encapçalat la investigació d’un homicidi relacionat amb la possessió demoníaca de la Regan, una nena de dotze anys, l’inspector Kinderman enfronta una sèrie d’assassinats amb una signatura d’allò més blasfema, entre ells, la crucifixió d’un infant i la decapitació d’un sacerdot. Les proves condueixen a l’assassí Gèminis, però és evident que alguna cosa no encaixa, ja que, segons asseguren, l’aterridor assassí va morir més d’una dècada enrere. En el curs de la investigació, en Kinderman acabarà adonant-se que les noves víctimes del Gèminis podrien guardar relació amb l’exorcisme de la petita Regan.

William Peter Blatty presentà en Kinderman per primera vegada a L’exorcista, el best-seller que esdevingué la novel·la de terror més cèlebre de tots els temps. A Legió, Blatty dona nova vida a l’inspector posant-lo al capdavant de la persecució d’un assassí tan brutal com esmunyedís, que el portarà a endinsar-se en el món sobrenatural.

 


Esmorzar de campions
Breakfast of
Champions

(1973)


Kurt Vonnegut

Les males herbes
Distorsions, 95
(2022)

Gentilesa de:
Les males herbes

Comprar
CONTRAPORTADA

En Dwayne Hoover és el propietari d'un concessionari de cotxes de la marca Pontiac a punt de tornar-se boig. En Kilgore Trout és un escriptor de ciència ficció fracassat i rondinaire que acaba de rebre una invitació per participar al primer Festival de les Arts a Midland City. Quan els seus camins es creuin, el destí de tots dos, i potser el de la humanitat, es capgirarà completament. Però mentre esperem aquesta trobada decisiva, Vonnegut (que apareix com a personatge del seu propi llibre), ens anirà mostrant, amb un humor recalcitrant, les injusticies i els abusos de poder sobre els que es fonamenta la societat nordamericana en concret, i l'occidental en general.


Esmorzar de campions, potser l'èxit comercial més sonat de la carrera de Kurt Vonnegut, és una novel·la lúcida, fresca i extravagant, una genialitat que l'autor es va regalar a si mateix pel seu cinquantè aniversari.


Un deseo
limitado

Limited Wish
(2019)

Mark Lawrence
Red Key Books
(2022)

Gentilesa de:


Red Key Books

Compra
CONTRAPORTADA

Es el verano de 1986. El joven Nick es ahora un estudiante de Cambridge donde trabaja con un matemático de renombre mundial. Pero tras los sucesos que ha vivido los últimos meses, entre los que se incluyen un diagnóstico de cáncer, viajes en el tiempo y persecuciones de asesinos, lo que más desea es tener una vida normal.

Sin embargo, esto no va a ser posible. Cuando una misteriosa chica que le es extrañamente familiar se cruza en su camino, Nick descubrirá que han aparecido arrugas en el tejido temporal que amenazan con sumir el mundo en un futuro catastrófico, y aún más, que él es el centro de todo el problema.

Dos líneas temporales. Un mundo que pende de un hilo. Una decisión que puede cambiarlo todo.

 
El tiempo se acaba. Literalmente. Y solo él puede impedirlo.

 

 

 


Les causes
invisibles
(2022)

Jaume Valor

Spècula
(2022)

Gentilesa de:
Spècula

Comprar
CONTRAPORTADA

Després de la mort de Napoleó en un atemptat poc abans de ser coronat Emperador, la República francesa és governada amb mà de ferro pel ciutadà Fouché, excap de la policia napoleònica. la voluntat d'expandir les idees revolucionaries xocarà amb un Regne Unit immers en una trama d''enganys, espionatge i traïciones per usurpar la Corona als seus hereus legítims. La victòria britània a la batalla del Canal, on els aeròstasts, la cavalleria mecànica i els vaixells cuirassats a vapor de les dues nacions es van enfrontar, estableis un pau fràgil entre anglesos i francesos.

Al Comú, nom adoptat per Catalunya en independitzar-se de Castella i agermanar-se amb França, un grup de personatges lluitaran per salvar Barcelona de l'enfrontament de les dues grans potències del primer terç de segle XIX.

Filòsofs, espies, heroïnes, científics, soldats, prostitutes, terroristes, inventors...Les causes invisiblles és una ucronia steampunk de personatges complexos que fan la guerra pel seu compte fins que tots acaben en una història única.



L'hereu
de la mort
(2022)

Albert Font

Obscura Editorial
(2022)

Gentilesa de:
Obscura Editorial

Comprar
CONTRAPORTADA

Un jove ferosí, de nom Jarràh, frisa per emprendre un viatge i conèixer totes les bèsties que habiten el món. Abans de deixar la ciutat de Port Prim on ha crescut, però, no té cap més remei que acceptar un fet que ha ignorat durant molt de temps: l’instant del seu naixement, va recaure sobre ell el poder de Quílamis, la deessa de la mort.

La bruixa Nin, antiga deessa de la vida, serà l’encarregada de guiar en Jarràh a través d’una mena de ruta de la seda fantàstica on toparan comerciants, peregrins, delinqüents i éssers de tota mena. Però, com ja se sap, la història no sempre és tota en mans de la gent corrent, i hi ha orelles pertot arreu: els imperis de Feròsia i Solterra, cada vegada més enfrontats l’un amb l’altre, s’han assabentat que l’hereu de Quílamis és entre els vius, i ara, ni emperadors ni reis no s’aturaran fins a tenir el do d’en Jarràh del seu favor.

En el transcurs d’un viatge tan absurd com fantàstic, en Jarràh esdevindrà un adult i aprendrà que  jutjar  sobre la vida i la mort és una cosa que va molt més enllà del domini dels homes o de la justícia.

 


Alone at the top
(2022)

Carlos Sisí

Obscura Editorial
(2022)

Gentilesa de:
Obscura Editorial

Comprar
CONTRAPORTADA

El hombre despierta en la habitación de una casa que no reconoce. No recuerda nada: ni quién es, ni cómo ha llegado allí. De pronto se encuentra rodeado de un grupo de hombres de los que desconfía; parecen peligrosos y andan enredados en una misión que parece, si no ilegal, potencialmente peligrosa. No entiende nada de lo que hacen y cada instante le genera un sinfín de preguntas. Como no logra acceder a sus recuerdos, decide manejarse con prudencia, ya que desconoce si es el jefe, el prisionero, o un miembro más de esa banda.

Pasa el tiempo y el puzle se complica hasta la locura. Nuestro protagonista acabará descubriendo que la misteriosa organización Alone at the Top es la aparente responsable de su amnesia y de la circunstancia en la que ahora se encuentra; pero lejos de resolver nada, eso lo complica todo aún más. A partir de ese momento, comenzará a enfrentar situaciones cada vez más surrealistas y desesperantes que le llevarán a hacerse una pregunta que le atosigará más a cada paso que dé, la única pregunta que verdaderamente importa: «¿Es esto real?».

Carlos Sisí nos asombra con Alone at the Top, un inquietante thriller en el que un torrente de teorías tendrá al lector en vilo hasta el explosivo final.

** ¡Punto de libro y posavasos para los pedidos en España a través de nuestra página web! Hasta agotar existencias **



Contes inacabats de Númeror i la Terra Mitjana
Unfinished Tales
(1980)

J. R. R. Tolkien

Proa
A tot vent, 767

(2022)

Gentilesa de:
Proa

Comprar


CONTRAPORTADA

Contes inacabats és un recull de relats sobre la història de la Terra Mitjana des dels Dies de l’Antigor fins al final de la Guerra de l’Anell, passant per la Segona Edat i l’alçament d’en Sauron, en els quals s’expliquen fets i històries relacionats amb els que es narraran a El Silmaríl·lion i El Senyor dels Anells.

El llibre es concentra en el territori de la Terra Mitjana i inclou elements com ara el viu relat amb què en Gàndalf explica com va aconseguir enviar els nans a la famosa «reunió inesperada» de l’Atzusac; la sortida de les aigües d’Ulmo, el déu del mar, davant dels ulls d’en Túor a la costa de Beleríand; com s’organitzaven militarment els genets de Ròhan i el viatge dels Genets Negres durant el quest de l’Anell.

Contes inacabats també trobareu l’únic relat que es conserva sobre el llarg passat —anterior a la Caiguda— de Númenor, i tot el que se sap sobre els Cinc Mags, els Palàntiri i la llegenda d’Amroth.

Amb mapes en color de Beleríand i de la Terra Mitjana.

Edició de Christopher Tolkien i traducció de Dolors Udina.

 


La cançó de Bèlit
Queen of the Black Coast; The Value of Lost Women; Iron Shadows in the Moon; A Witch Shall be born; Shadows in Zamboula
(1934-1935)

Robert E. Howard
Laertes
L'arcà, 104
(2022)

Gentilesa de:


Laertes

Compra
CONTRAPORTADA

En aquest recull, un Cònan en plena joventut viurà cinc de les seves històries
més trepidants. El nostre antiheroi s’enrolarà a La Tigressa, la nau de la pirata
Belit. Junts, el Cimeri i la Reina de la Costa Negra, navegaran per mars i rius a
la recerca de botins magnífics i vaixells per assaltar, enfrontant-se a tripulacions
armades, però també a horrors sobrenaturals.
A la resta de relats, Cònan, sempre lluny de les terres del nord, sobreviurà
gràcies a la seva espasa i a la seva astúcia lluitant contra monstres ancestrals,
estàtues que cobren vida, caníbals o cabdills tribals. Aquest cop, però, ho farà
compartint el protagonisme de les aventures amb personatges femenins tan
impactants com la cruel Salomé a «Naixerà una bruixa», l’estudiosa Líbia a «La
vall de les dones perdudes», la valenta Olívia a «Ombres a la llum de la lluna» i la
ballarina Zabibi a «Ombres sobre Zamboula».
Cònan és el personatge més rellevant de l’escriptor de literatura pulp Robert
E. Howard, pare del gènere anomenat «espasa i bruixeria» i un dels narradors més
icònics de la revista Weird Tales. Creador d’altres personatges com Solomon Kane
o Kull, el Conqueridor, ha passat a la història sobretot per les narracions que va
escriure sobre Cònan, qui, gràcies a les recopilacions dels seus relats i les seves
adaptacions al còmic i al cinema, ha esdevingut una icona del segle xx.



La mesura
de l'home
(2022)

Héctor
Rivadeneyra Moll

Les males herbes
Distorsions, 92
(2022)

Gentilesa de:
Les males herbes

Comprar
CONTRAPORTADA

Una treballadora social que viatja a Venus per ajudar les dones d’una cultura patriarcal a empoderar-se, una adolescent que assisteix a una convenció interplanetària de fans de la Shirley Jackson, o l’existència d’una comunitat idíl·lica a les instal·lacions d’una mina abandonada són els punts de partida d’algunes de les històries addictives i contundents que trobarem en aquest clàssic instantani de la ciència-ficció.

Héctor Rivadeneyra és un heterònim de l’escriptor Javier Calvo, un narrador nat que, sota aquest pseudònim, inicia una carrera dedicada a la ciència-ficció més imaginativa, crítica i iconoclasta, un llibre que segueix l’estela de mestres com Brian W. Aldiss o Ursula K. Le Guin.
 


Biografies
il·lustres de personatges
breus
(2022)

Víctor Nubla

Les males herbes
Distorsions, 93
(2022)

Gentilesa de:
Les males herbes

Comprar
CONTRAPORTADA

Afinant al màxim el seu llegendari sentit de l'humor, Víctor Nubla construeix aquesta petita genialitat de
l'absurd, en què les biografies de personatges tan influents com ara Margaret Thatcher, Rita Hayworth,
Alexander Graham Bell i el canal de la Mànega es teixeixen a base d'equívocs històrics, confusions monumentals i incoherències delirants.


La dèria
(2022)

Óscar Pardo Vilardell

Pagès Editors

(2022)

Gentilesa de:
L'autor

Comprar
CONTRAPORTADA

Quina és la teva obsessió? Tens una mania inconfessable? Fins on estàs disposat a arribar seguint una idea fixa? Són els teus sentits realment capaços de mostrar-te el que tens al voltant? A través dels deu relats que recull La Dèria, seràs
testimoni de deliris i extravagàncies que impacten al bell mig de la condició humana. Frenesí, ridiculeses, amor, somnis del futur, una rentadora,
galeries d?art, un programa de televisió i un alienígena. La Dèria és una palanca que obre els ulls del teu interior. Una pota de cabra literària. L?eina definitiva per a llimar-te els sentiments de pedra que creies més adamantins.
 


La redención de Rosalera
The Rosewater Redemption
(2019)

Tade Thompson

Alianza Editorial
Runas
Ciencia
Ficción y Fantasía

(2022)

Gentilesa de:
Runas

Comprar


CONTRAPORTADA

La vida en la ciudad estado independiente de Rosalera no es todo lo que sus ciudadanos esperaban... El alcalde, Jack Jacques, descubre que las deudas en las que incurrió durante la insurrección ahora le atenazan. Además, Nigeria tampoco va a permitir que Rosalera se independice sin luchar. Y algunos habitantes alienígenas de la ciudad han empezado a asesinar a humanos para introducirse en sus cuerpos y hacerse con el control. Un pequeño grupo de hackers y criminales que operan a través del espacio-tiempo, la xenosfera y las fronteras internacionales tiene que impedir el avance extraterrestre. La fugitiva conocida como la Chica de la Bicicleta, Karoo y su antigua jefa Femi puede que sean la última línea de defensa de la humanidad


Uns déus
ferotges
(2022)

Daniel Genís Mas

Les males herbes
Distorsions, 91
(2022)

Gentilesa de:
Les males herbes

Comprar
CONTRAPORTADA

L'Abu Jafar té 16 anys i el cap ple de pardals. Viu a la València del segle XII, i imagina el món com un lloc meravellós, ple de gent fascinant i on tot és possible.
Per això decideix marxar de casa a una aventura fantàstica a través de terres estranyes on coneixerà tota mena de personatges.

Daniel Genís revisita la tradició dels llibres de viatges medievals i l'empelta a una mitologia de ressons lovecraftians.
 


Retorn a Naxor
(2022)

Montserrat Galícia

Stornberg Editorial
(2022)

Gentilesa de:
L'autora

Comprar
CONTRAPORTADA

La Lliga dels Mons vigila, estudia i vetlla per la pau als diferents mons de la Galàxia. Ho fa per mitjà de la comunicació interestel·lar i la presència d’enviats especials. Aquests homes i dones que han de ser molt joves perquè els seus organismes superin el viatge interestel·lar, estan preparats per afrontar tota mena de reptes. Erin Gurn és enviada a Naxor, un planeta a la vora del conflicte, com a observadora.





Un bibliotecari
de Mart /
Sismes

(2022)

Enric Herce/
Sergi G. Oset
Chronos
Gatzara, 1
(2022)

Gentilesa de:


Chronos

Compra
CONTRAPORTADA

Sismes és el llibre que el teu cunyat voldria cremar perquè li recorda massa com va gaudir de la sonda aquella nit que va ser abduït als cims de Montserrat.

Un bibliotecari de Mart és una puntada de peu als morros de l’avorriment amb ninges, biorobots gegants, androides assassins, conspiracions monàrquiques, viatges interplanetaris, claus de bat-fu i un bibliotecari que viu a Mart amb un woola com a mascota.

 


La sabiduría
de las multitudes
The Wisdom of Crowds
(2021)

Joe Abercrombie

Alianza Editorial
Runas
Ciencia
Ficción y Fantasía

(2022)

Gentilesa de:
Runas

Comprar
CONTRAPORTADA

Caos. Furia. Destrucción. El Gran Cambio ha llegado... Algunos dicen que, para cambiar el mundo, primero hay que quemarlo. Esta idea se va a poner a prueba en el crisol de la revolución: los rompedores y los quemadores se hacen con el poder y el humo de los disturbios ha sustituido al de las fábricas. Todo ha de someterse a la sabiduría de las multitudes. El ciudadano Brock ha decidido convertirse en un héroe de la nueva era y la ciudadana Savine tiene que reconducir su talento de la búsqueda del beneficio a la mera supervivencia. Orso va a descubrir que, cuando el mundo está bocabajo, nadie está en peor posición que un rey. Y en el sangriento Norte, Rikke y su frágil Protectorado se están quedando sin aliados... mientras Calder el Negro llama a sus fuerzas y trama venganza. El sol de la Unión ha caído al barro y en la sombra, tras las bambalinas, los hilos del despiadado plan del Tejedor se van trenzando poco a poco...




El cercle Fetiller
Recull
(2022)

Diversos autors

Edicions SECC
(2022)

Gentilesa de:
Edicions SECC

Comprar
CONTRAPORTADA


Cercle Fetiller és un recull de deu relats d'autores i autors d'una narrativa grotesca i transgressora, de literatura de por còsmica, on trobareu horribles artefactes alienígenes, terrors insòlits provinents de l'espai profund, éssers provinents dels llocs més recòndits de les galàxies més llunyanes i, un material, el «kram», que els atraurà, unirà i mantindrà a tots sota el jou del terror



 


En la casa
de Ícelo
(2022)

Isabel del Río

Inlimbo Ediciones
(2022)

Gentilesa de:
InLimbo Ediciones

Comprar
CONTRAPORTADA


Cuando Isabel de Río se deja guiar por los hados e invoca a Ícelo, el dios de los sueños proféticos, la realidad se convierte en bella y sombría.

Los diez relatos que forman parte de En la casa de Ícelo configuran un mapa del mundo de las pesadillas, en el que entidades y paisajes oníricos habitan los terrenos inciertos tras los párpados. El trasfondo de todos ellos es una suerte de simbiosis entre los cuentos maravillosos, el inconsciente colectivo y las alucinaciones del trauma, aderezados con guiños a la realidad vivida. Antiguas casonas, objetos malditos, sombras que se deslizan de puerta en puerta, espejos que nos devuelven una imagen distorsionada o demasiado verídica.

Monstruos, espectros y visiones son las propuestas de una Isabel del Río decidida a abrirnos su clarividencia y prender la luz del subconsciente para contar lo que allí habita, para que tú vivas también sus pesadillas, para que seas parte de la metamorfosis.





Hanami
(2017-2021)

Jordi Balaguer
Toromítico
(2022)

Gentilesa de:


L'autor

Compra
CONTRAPORTADA

En un mundo que ha cambiado, donde la naturaleza ha recuperado el papel dominante, una solitaria mujer viaja en la única compañía de su Haika Karasu, Sombra. Ella es Ran y busca un norte huidizo donde reencontrarse consigo misma mientras recuerda las leyes del clan que abandonó tiempo atrás. Su camino se cruzará con el de una familia desgraciada pero tenaz, comandada por la venerable Midori, que busca el modo de regresar a casa; y con el del sabio Satori Musashi que vive recordando a sus muertos en un santuario. Él es el único capaz de guiar a esta expedición inaudita a través de un Hanami cruel y feroz hasta su deseado hogar.

Sumérgete en esta aventura greentasy donde fantasía y naturaleza se dan la mano. La primavera eterna, traicionera y preciosista, es el telón de fondo de una senda llena de peligros y avatares inesperados: gatos gigantescos, tormentas de polen, hombres inhumanos y lagos traicioneros. La supervivencia no es una opción, es el único camino y, en ocasiones, obliga a decisiones que uno nunca quisiera tomar. Recuerda: en el Hanami, no hay un lugar mejor.


 


Una palabra
mortal

One Word Kill
(2019)

Mark Lawrence
Red Key Books
(2022)

Gentilesa de:


Red Key Books

Compra
CONTRAPORTADA

Londres, enero de 1986. Nick, un chico de quince años, recibe una noticia devastadora: le queda poco tiempo de vida. Sin embargo, esto no será lo más extraordinario que le ocurrirá esa semana.

Él y su pandilla de juego de Dungeons & Dragons pronto descubrirán que la realidad supera con creces el mundo imaginario de sus partidas semanales. La llegada de una chica nueva al grupo, Mia, y la aparición de un misterioso personaje con habilidades sorprendentes desencadenarán una serie de sucesos que cambiarán su vida para siempre.

Un extraño hombre que le persigue. Un loco con un cuchillo. Un peligro que acecha a Mia.

Eso es solo el principio. Si quiere salvar la chica, Nick tendrá que emprender una carrera contra el tiempo, desafiando las mismas leyes de la física.

 



Dos daus de vint
(2022)

Josep Masanas
i Camps

Scito Edicions
(2022)

Gentilesa de:


Scito Edicions


Compra
CONTRAPORTADA

En Marcel es veu obligat a afrontar l’últim tram de la seva vida aferrant-se a les il·lusions del seu net, en Valeri. Amb ell descobrirà la passió pels codis secrets, el fenomen hacker i el món de la fantasia i els jocs de rol.

El reinici d’una persona soferta que vol aprendre de nou a gaudir, que trencarà amb tot i s’aventurarà en un viatge erràtic a través del record d’unes partides de rol protagonitzades pels Visir, una colla d’amics en un petit poble rural, on sembla que no hi passi mai res…

Dos daus de vint cares determinaran el destí de jugadors i personatges. Un enigma que ha estat ocult durant molt de temps. Una tirada que podria condicionar el món tal com el coneixem.

 


Les bèsties
i la pols
(2022)

Pep Albanell
Pagès Editors
Ciència-ficció, 34
(2022)

Gentilesa de:


Pagès editors

Compra
CONTRAPORTADA

La ciència-ficció de Josep Albanell, que ara podem llegir aplegada en la selecció d’aquest volum, arrenca del malson distòpic de l’holocaust nuclear dels clàssics dels anys cinquanta, continua amb la ironia sobre l’abassegament tecnològic, amplia horitzons amb la irrupció dels nous estímuls dels anys seixanta, admet el contacte al∙legòric amb l’inexplicable, i acaba amb unes greus, madures reflexions sobre la condició humana enfrontada a l’incomprensible, sempre amb una prosa imaginativa i reivindicativa, sempre amb el gust pel llenguatge i per les imatges que permet crear.

Un volum de consolidació d’un autor dels més grans, que també pot ser una descoberta meravellosa i una incitació a recuperar els altres títols de Josep Albanell. (A. Munné-Jordà). 




Solaris
Solaris
(1961)

Stanislaw Lem
Kalandraka
Faktoria K
(2022)

Gentilesa de:


Kalandraka

Compra
CONTRAPORTADA

Solaris és un planeta misteriós situat a anys llum de la Terra, format per un únic i immens oceà que se sospita que té uns poders estranys. Kris Kelvin és l?últim cosmonauta que ha arribat a l?estació espacial que orbita al voltant d?aquest planeta. El planeta està habitat per una intel·ligència superior? És possible la comunicació entre l?ésser humà i el planeta sensible?

 


Sis pamflets de por i una traducció
(2022)

Antoni Munné-Jordà
Medusa
(2022)

Gentilesa de:


Medusa

Compra
CONTRAPORTADA

Els textos d’A. Munné-Jordà reunits en aquest recull són «sis pamflets de por» escrits entre 1968 i 1973. Tres ja havien sigut publicats, si bé de manera esparsa. L’altra meitat han restat completament inèdits fins ara. Mai no havien vist la llum, per tant, com a conjunt. D’una banda, aquests «pamflets de por» testimonien l’actitud de protesta, indignació i rebel·lia de l’aprenent d’escriptor que els produïa de molt jove. De l’altra, suposen l’advertiment, pocs anys abans de la mort del dictador, que la catàstrofe podia arribar a ser irreparable si el règim aconseguia perpetuar-se un cop mutat. Per tancar el plec, l’autor es posa el barret de traductor i ens ofereix un conte de Jules Verne que comparteix l’ambient tenebrós dels altres relats.



Zoo city
Zoo city

(2010)

Lauren Beukes
Mai Més Llibres
Nüwa, 12
(2022)

Gentilesa de:


Mai Més llibres

Compra
CONTRAPORTADA

La novel·la amb què lauren Beukes va guanyar el premi arthur c. clarke.

Ambientada en un món on els delinqüents adquireixen animals màgics que estan místicament vinculats a ells.

La Zinzi du un Peresós a l’esquena, arrossega el mal costum de posar en pràctica l’estafa de la carta nigeriana i té talent per trobar objectes perduts. Quan una anciana apareix morta i els policies li confisquen l’última paga, es veu obligada a acceptar la mena d’encàrrec que més detesta: la cerca de persones desaparegudes.

El contracte que li ofereix el solitari productor musical Odi Huron per localitzar una estrella del pop adolescent podria ser el seu bitllet de sortida de Zoo City, el barri marginal decrèpit on els delinqüents i els seus companys animals viuen a l’ombra del Profund de l’infern. En comptes d’això, l’encàrrec catapulta la Zinzi a les profunditats de l’abisme d’una ciutat fustigada pel delicte i la màgia, on haurà de plantar cara als secrets negres de vides passades —inclosa la seva.

.



 

 



La llum
fantàstica
The Light Fantastic
(1986)

Terry Pratchett
Mai Més Llibres
Discmón, 2
(2022)

Gentilesa de:


Mai més llibres

Compra

CONTRAPORTADA

L’univers, deien, depenia, per al seu funcionament, de l’equilibri de quatre forces que ells identificaven com a encant, persuasió, incertesa i tossuderia.»

Mentre avança cap a una col·lisió aparentment inevitable amb una malèvola estrella vermella, el Discmón només té un possible salvador. Malauradament, aquest és el mag singularment inepte i covard anomenat Gratavent, que es va veure per última vegada caient de la vora del món. És una llàstima, perquè és tot el que hi ha…
Les novel·les del Discmón es poden llegir en qualsevol ordre, però La llum fantàstica és el segon llibre de la sèrie Els Mags i és on, amb l’amenaça de la destrucció del món a l’horitzó, Gratavent, Doslliris i el ferotge Equipatge finalitzen el viatge que van encetar a El color de la màgia.
Dins del llibre també trobareu l’article Com ser boxejador professional, en el qual Terry Pratchett dona consells a escriptors novells.

Sempre va considerar que el pànic era el millor mitjà de supervivència.



 



Contes de
Terramar
Tales from Eartsea (2001)

Ursula K. Le Guin

Raig verd
Cicle de Terramar/ 5
(2021)

Gentilesa de:
Raig Verd

Comprar
CONTRAPORTADA

Contes de Terramar està ambientat a Terramar, un vast arxipèlag de centenars d’illes envoltades per un oceà majoritàriament desconegut. La màgia i els dracs són una part central de la vida de l’arxipèlag, amb l’excepció de les terres de Kargad, on la màgia està prohibida.

A Terramar és important preservar un bon ús de la màgia per estar en harmonia amb el món, la màgia mal utilitzada pot produir un trastorn de l’equilibri i provocar una catàstrofe. Tot i que els dracs són més poderosos, actuen instintivament per preservar l’equilibri. Només els humans representen l’amenaça que pot destruir el seu món.



 


Neverwhere
Neverwhere
(1996)

Neil Gaiman

Obscura Editorial
(2022)

Gentilesa de:
Obscura Editorial

Comprar
CONTRAPORTADA

Sota els carrers de Londres s’hi amaga un món que ningú mai no arribaria a imaginar. Es tracta d’una ciutat subterrània fora de norma on conviuen rates, assassins, monstres i éssers de tota mena, i és l’indret on es perden sense remei els qui s’escolen entre les escletxes del caos que impera en la capital britànica.

Una nit en Richard Mayhew, un jove empresari amb una vida absolutament anodina, socorre la Porta, una noia que jeu ferida a la vorera. Poques hores després, ha estat esborrat inexplicablement de la memòria de la ciutat: de cop i volta la seva promesa no el reconeix, els taxis no s’aturen quan els crida, i nous llogaters s’han instal·lat al seu apartament. En Richard no tardarà a descobrir que la Porta ve d’un Londres ocult sota terra, el Londres de Baix, un indret d’ombres i de fosca on ell ara ha quedat proscrit. En no trobar la manera de tornar al Londres de Dalt, en Richard no tindrà cap més remei que acompanyar l’enigmàtica noia i el seu peculiar seguici en una croada d’allò més perillosa.

Neil Gaiman és un veritable mestre del gènere fantàstic i un dels escriptors més cèlebres del nostre temps. A Neverwhere, ens descobreix les entranyes d’una ciutat que no admet res que hagi vist mai la llum, i on sobreviure depèn d’obrir la porta correcta.



AIOUA
(2022)

Roser Cabré-Verdiell

Les males herbes
Distorsions, 88
(2022)

Gentilesa de:
Les males herbes

Comprar
CONTRAPORTADA

La Rut ha fugit. Viatja sola fins a Iowa i s’atura en un poblet anomenat Frankville. S’instal·la en un motel rònec on s’allotgen tota mena de dones solitàries, perdudes o trencades, amb les quals a poc a poc establirà vincles. Però la Rut no pot parlar, per això escriu a l’Hac, l’home que ha deixat enrere, i li intenta explicar els motius que l’han fet marxar. Tanmateix, no pot ser sincera amb ell, perquè porta la mentida a dins. Així, mentre deambula pel poble i es barreja amb els seus habitants, coneix personatges tan desconcertants com Frank, el gelater, líder d’una secta anomenada «Franquesa Radical», que aposta per la sinceritat absoluta aplicada a tots els àmbits de la vida. 

AIOUA és un territori mental, un lloc on les emocions es converteixen en imatges, i on la força visual i evocadora de la prosa de Roser Cabré-Verdiell aconsegueix treure tot el seu potencial. AIOUAés una novel·la sobre la necessitat d’entendre el nostre passat per poder acceptar el present i afrontar el futur. Un llibre íntim i colpidor, oníric i profundament emotiu.
 


La casa infernal
Hell House
(1971)

Richard Matheson
Laertes
(2022)

Gentilesa de:


Laertes

Compra
CONTRAPORTADA

El 1940, cinc persones es van internar a la Casa Belasco amb la intenció d esbrinarels secrets i posar llum als misteris de la que era considerada la casa encantada mésperillosa del món. Només una va aconseguir sortir-ne amb vida.Trenta anys després, el milionari Rolf Randolph Deutsch contracta quatreestranys, entre ells l únic supervivent de la massacre del 1940, per demostrarl existéncia de la vida després de la mort. Per això hauran de passar una setmanaa la Casa Belasco. La Casa Infernal els ha permés entrar, però els deixará sortir?

"La Casa Infernal és la novel·la de cases encantades més terroríficaque s'ha escrit mai. Sobresurt per sobre de la resta igual que lesmuntanyes sobresurten per sobre dels turons." Stephen King

" Un dels escriptors més importants del segle xx " Ray Bradbury



Relats onírics de Randolph Carter

The Statement of Randolph Carter
The Unnamable
The Silver Keys
Though the Gates of the Suilver Keys


(1919-1933)


H. P. Lovecraft

Angle Editorial
(2022)

Gentilesa de:

Angle Editorial

Compra
CONTRAPORTADA

Randolph Carter és l’únic personatge que H. P. Lovecraft fa aparèixer en diversos relats i hi ha consens a dir que és una mena d’alter ego d’ell mateix. Desil·lusionat pels valors de la societat actual i gens interessat en la vida real, Carter es concentra en el món dels somnis, al qual té accés gràcies a una misteriosa clau de plata. En aquest món paral·lel —amb criatures extraordinàries, paisatges irreals i divinitats pròpies— és on Carter viu les seves aventures oníriques i on Lovecraft desplega la seva fantasia inigualable i captivadora: portes que donen accés a altres dimensions; cementiris, esglésies i boscos amarats per les llegendes; persones que es desdoblen i viuen tota la seva vida simultàniament; éssers indescriptibles i innominables; misteris ocults que, quan es coneixen, electrifiquen els nervis i paralitzen la ment i el cor…

Lovecraft atorga la mateixa importància a la realitat i la imaginació, i la seva literatura transita per territoris no explorats abans, més enllà del real: narracions gòtiques i oníriques, amb vivències difícilment descriptibles, en universos inimaginables, amb el terror de descobrir allò que estava ocult als nostres ulls…



 


Els ous fatídics

Роковые яйца
(1924)


Mikhaïl Bulkàgov

Comanegra
Altres narratives, 10
(2022)

Gentilesa de:

Comanegra

Compra
CONTRAPORTADA

Moscou, 1928. El professor Pèrsikov descobreix un raig excepcional que fa que els ous fertilitzin a una velocitat extraordinària i amb un vigor inaudit. Això passa en temps de carestia radical per culpa d’una pesta que afecta les granges de gallines russes. El poble passa gana, i el prodigi de Pèrsikov sembla caigut del cel. El govern expropia l’invent del professor i crea un pla esperpèntic per reflotar les granges del país a partir d’un gran centre de producció que, gràcies al raig, crearà unes gallines esplèndidament ponedores. I a partir d’aquí, tot anirà de tort. Què passa quan la ciència cau en mans d’ineptes? Mikhaïl Bulgàkov va escriure aquesta novel·la d’anticipació l’any 1924; una sàtira del que el jove escriptor s’ensumava del règim soviètic. No cal dir que l’obra no li va procurar gaire bona fama.

«Les amebes acabades de néixer es llançaven furiosament les unes contra les altres, es destrossaven i es devoraven. Enmig de les més noves rodolaven els cadàvers de les que havien sucumbit en la lluita per l'existència. Guanyaven les millors i més fortes. I les millors eren esgarrifoses.»